Algemeen over de werkvormen

Ik pas de werkvormen Chinese-,Westerse- en Neuroreflextherapie toe, eventueel met handreflexologie en/of oorreflexologie, Metamorfosemassage, Lymfedrainage, Reiki, Quantum Touch en Bloesemremedies toe. Enkele specialisaties zijn: Ontzuren & Ontslakken, Vrouwenklachten, spijsverteringsproblemen (zoals brandend maagzuur) en daarbij kan ik u adviseren over voeding en ondersteunende suppletie. Hiermee kan ik u helpen om in balans te komen, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch. De behandelingen activeren de energiedoorstroming in het lichaam en bevorderen de doorbloeding. Uw zelf genezend vermogen zorgt er dan verder voor dat uw klachten verminderen of worden verholpen. Het lichaam is in staat zichzelf te helen.

Hoe verloopt een behandeling
Nadat we een afspraak hebben gemaakt, stuur ik u mijn uitgebreide vragenlijst en informatiefolder toe.

Op de dag van de 1ste afspraak
We nemen gezamenlijk de vragenlijst door en bespreken welke klacht u behandeld wilt hebben (intake). Als er tijd genoeg is, dan starten we alvast met de massage. De afspraak neemt ongeveer  1,5 tot 2 uur in beslag.

Tijdens de 2de en evt. volgende afspraak bespreken we kort uw bevindingen van de vorige keer en starten we de behandeling, die we tot slot kort zullen nabespreken. De afspraak duurt ruim een uur.

Hoe vaak behandelen
De eerste 6-8 behandelingen vinden wekelijks plaats. Na 8 weken, maar vaak al eerder, is er vermindering van klachten te zien. Over het algemeen geldt de regel, hoe langer de klacht bestaat, hoe meer behandelingen er nodig zijn. Dit verschilt per persoon en soort klacht.

Een behandeling is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Wanneer kunt u GEEN behandeling ondergaan:

  • Bij hoge koorts
  • Bij besmettelijke ziekte
  • Bij zwangerschap (i.g.v. IVF, niet t/m de 3de maand en i.g.v. gecompliceerde zwangerschap. Metamorfosemass. mag wel)
  • Bij trombose

BelangrijkAls u in behandeling bent bij uw huisarts of specialist of als u medicatie gebruikt, dan mag u hiermee niet stoppen zonder overleg met uw huisarts of specialist. 

De behandelingen worden vaak vergoed door de zorgverzekeraar als u aanvullend bent verzekerd. Dit is afhankelijk van uw polis!

De zorgverzekeraar vergoedt helaas geen ontspannende voetreflexplus- of preventieve voetreflexplusmassage en behandelingen tegen overgewicht en verslaving.