Behandelverloop

Hoe verloopt een behandeling?

Nadat we een afspraak hebben gemaakt, stuur ik u mijn uitgebreide vragenlijst en informatiefolder toe.

Op de dag van de eerste afspraak

De eerste afspraak is de intake. We nemen gezamenlijk de vragenlijst door, ik zal u nog enkele aanvullende vragen stellen en bespreken welke klacht u behandeld wilt hebben. Als er tijd genoeg is, dan starten we alvast met de behandeling en anders ontvangt u een ontspannende voetreflexmassage. De afspraak neemt ongeveer  1,5 tot 2 uur in beslag.

Tijdens de vervolg afspraak bespreken we kort uw bevindingen van de vorige keer en starten we de behandeling, die we tot slot kort zullen nabespreken. Daardoor duurt de afspraak ruim een uur.

Hoe vaak behandelen?

De eerste 6 behandelingen vinden wekelijks plaats. Na 6 weken, maar vaak al eerder, is er vermindering van klachten te zien. Als de klacht is afgenomen kunnen we de tijd tussen de behandelingen verhogen. Over het algemeen geldt de regel, hoe langer de klacht bestaat, hoe meer behandelingen er nodig zijn. Dit verschilt per persoon en soort klacht.

Een behandeling is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. 

Wanneer kunt u geen behandeling ondergaan

  • Bij hoge koorts
  • Bij besmettelijke ziekte
  • Bij trombose

Belangrijk: Als u in behandeling bent bij uw huisarts of specialist of als u medicatie gebruikt, dan mag u hiermee niet stoppen zonder overleg met uw huisarts of specialist.